...med glimtar från den gråskimrande vardagen, kantad av guldkorn och andra små smulor.

onsdag 9 mars 2011

Utvecklande samtal....

Har suttit i utvecklande samtal och samtalat om utveckling dagen lång. Utvecklande! Många och långa formuleringar ska det vara. Om man frågar skolverket. Om de inspekterar formuleringarna. Skolverket alltså. Låter det invecklat?

På min tid hade man kvartsamtal och man gick i den skolan som låg närmast. Från ettan till nian. Alla ungar på gården gick i samma klass och man gick helt själva till skolan, till och med om man behövde gå över vägen. Cyklade gjorde man utan hjälm och i bilen satt man utan bilbälte eller barnkudde. Gärna mellan framsätena så man såg ut riktigt bra. Där fram satt de och rökte och bolmade. Med en liten springa av fönstret nervevat, i bästa fall. Fast en gång ramlade jag på cykeln och svimmade och fick hjärnskakning. 

Cykelhjälmar och bilkuddar är nog inte så dumt ändå. Och fler barn skulle behöva gå och cykla till skolan lite oftare. Men ibland undrar jag om inte kvartsamtalen funkade ganska bra ändå. Det gick ju bra för de flesta i vår generation, utan alla de där framåtsyftande, invecklade och utvecklande formuleringarna och målen ? Eller....
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar