...med glimtar från den gråskimrande vardagen, kantad av guldkorn och andra små smulor.









söndag 30 januari 2011

Mardrömsscenaro... eller som man bäddar får man ligga?

Som den stressade fyrbarnsmor jag är, hade jag förträngt att äldsta dottern skulle på skridsoutflykt dagen efter. Så klart är förra årets skridskor för små, men eftersom vi är en stor familj tänkte jag att det säkert finns nåt par som passar. Men det  närmsta som passar i storleksväg är ett par två nummer för stora hockeyrör.

 - Vi köper ett par sulor så får du ha två sockor, säger jag, för man kan inte köpa ett par nya skridskor om man bara ska åka ett par gånger till i vinter ( ... vi som ska till fjällen för första gången hela familjen och allt, det blir jättedyrt ändå ...)

Så jag stuvar in alla barnen i bilen och kör ner till stormarknaden och köper tjockaste fleecesulorna. Köper en låda såna där smala skumraketer också eftersom det egentligen är middagstid, men ingen middag är i sikte.  Självklart blir det avstämning, men allt stämmer fastän det är sexåringen som scannat allt. Mellandottern packar så vi kommer hem snabbt. Väl hemma upptäcker jag till min stora förskräckelse att sulorna inte är med. Skit också!

Innan jag åker tillbaka till affären måste ungarna få i sig en skumraket för man vill inte riskera att nån får blodsockerfall under djävulstimmen ( mellan klockan fem och sex) . Skumraketerna gör verkligen skäl för sitt namn för de åker ur snabbare än blixten då de smakar fullkomligt vedervärdigt!

Åter på affären har någon bättre behövande kommit över de tjocka dyra sulorna, men pengarna från de returnerade skumraketerna och färskvarugarantin täcker kostnaderna för ett par nya (tunnare, billigare) sulor. Glömde dock köpa nytt fika till skridskoutflykten.

 På morgonen när dottern håller på att packa inför skridskoutflykten upptäcker brorsan att det är två helt olika skridskor, båda är dock svarta och gudskelov är det en vänster och en höger skridsko.

Jag tackar min heliga madonna och alla andra hjälpande änglar för det!

Nästa gång köper jag nya skridskor!






torsdag 27 januari 2011

Sov du lilla videung....

....och visst gör det ont när knoppar brister?

Jag vet, det är mitt i vintern, inte ens januari är slut.... Men när solen tittar fram som idag blir man lite sugen på snödropp och blomsterknoppar.

Snart kanske man kan börja leta efter lite fröer som vill i jorden tidigt, fast jag skulle egentligen   behöva plantera om de få blommor jag har, men det är ju inte alls lika roligt. Man kan köpa nya också!










söndag 23 januari 2011

Lila små blommor...

...var det på det fina fodralet som Linda virkat till mig och min nya älskling!
Helt i min stil och smak och lika fint och omsorgsfullt gjort som allt annat hon virkat.




Bilderna har jag lånat från Lindavirkar, där alla små bakverk och andra skatter finns samlade.


... Som den här leveransen med bakverk till en förskola. Lyckliga de barn som får leka med dessa.....




 


Om man blir sugen på ett Iphonefodral eller en bakelse eller två så tar Linda tacksamt emot beställningar!  Hon virkar mer än gärna och helst hela tiden!

lördag 22 januari 2011

Gratulationer till lilla mamma...

...som fyller 60 år idag!

Min mamma är världens bästa mamma, som ställer upp i ur och skur, alltid har funnits där när man behövt -och fortfarande gör det, som har koll på allt och lite till och alltid är omtänksam och tänker på andra. Min stora idol och förebild!

Idag firade vi med hotellfrukost på ortens enda hotell, och i morgon bär det  av till Örebro för hotellövernattning, afternoon tea, restaurangbesök och äventyrsbad (....kanske mest för barnen?!)

Det här ska hon få i present..... och något mer, som hon kan utnyttja vid annat tillfälle.









Hon älskar att bada, men har inget eget badkar, så på hotellrummet ska hon få bada så mycket hon vill....
och liksom jag älskar hon choklad och praliner så det får hon njuta av också!

tisdag 18 januari 2011

Tiden går fort när man har roligt....

Ja, tänk vad tiden går fort när man har roligt.... I tjugo långa år har vi varit tillsammans och det är mer än halva livet, med tanke på att vi bara var sjutton år då.

Så mycket som har hänt de här tjugo åren kommer garanterat inte att hända de kommande tjugo!?

Vi har hunnit med; Plugg, plugg plugg....barn, radhus ett barn till....mera plugg, ännu ett barn och så ett till nästan med det samma, och så flytta till drömhuset från 1700-talet,  och sen går åren med en rasande fart från blöjbyten, hinna jobba, klippa gräs, tvätta, hämta på dagis, titta på fotboll i ösregn, glömma viktiga lappar, gymnastiktävlingar med kullerbyttor- många gånger,  barnkalas, handla mat, gå på föräldramöten, köpa större vinterkläder, klara av vattkoppor och krupphostor, inga loppor (hittils) och inga brutna ben heller, men med åren en hel radda tappade tänder, och vips är det slut på småbarnsåren och alla barnen går i skolan och klär på sig själva och har koll på gympapåsen och gör läxorna utan gnäll.

Och helt plötsligt på väg hem från jobbet hör jag Bryan Adams på radion och minns  gymnasietiden och tänker att det är ju bara.... -Herregud- nitton år sedan jag slutade gymnasiet! Inser att jag faktiskt är medelålders och var tog alla år vägen ?

Det känns hur som helst otroligt bra när jag tänker på alla dessa år tillsammans och jag är fortfarande kär och tycker att mannen i mitt liv blir snyggare för var dag som går!






Blommorna fick vi av vänner.
Av maken- en helg på tu man hand med hotell och restaurangbesök. Det var vi värda!




fredag 14 januari 2011

Trevligt med tonåringar,trots allt...

Första arbetsveckan avklarad och jag är full av energi och ork, fast det är fredagkväll! Kanske beror det  på att jag varit hemma i sju månader, visserligen har jag ju pluggat på heltid. Hur som helst är det jätteroligt att träffa alla jobbarkompisar och elever. Jag hade glömt att tonåringar trots allt är så trevliga ...

All tankeverksamhet har dock gått åt att klämma fram ideér om undervisning och arbetssätt så bloggen har inte fått den uppmärksamhet som den förtjänat.

Efter hyacinter och julrosor känns det fint att få frossa i tulpaner!