...med glimtar från den gråskimrande vardagen, kantad av guldkorn och andra små smulor.

söndag 30 januari 2011

Mardrömsscenaro... eller som man bäddar får man ligga?

Som den stressade fyrbarnsmor jag är, hade jag förträngt att äldsta dottern skulle på skridsoutflykt dagen efter. Så klart är förra årets skridskor för små, men eftersom vi är en stor familj tänkte jag att det säkert finns nåt par som passar. Men det  närmsta som passar i storleksväg är ett par två nummer för stora hockeyrör.

 - Vi köper ett par sulor så får du ha två sockor, säger jag, för man kan inte köpa ett par nya skridskor om man bara ska åka ett par gånger till i vinter ( ... vi som ska till fjällen för första gången hela familjen och allt, det blir jättedyrt ändå ...)

Så jag stuvar in alla barnen i bilen och kör ner till stormarknaden och köper tjockaste fleecesulorna. Köper en låda såna där smala skumraketer också eftersom det egentligen är middagstid, men ingen middag är i sikte.  Självklart blir det avstämning, men allt stämmer fastän det är sexåringen som scannat allt. Mellandottern packar så vi kommer hem snabbt. Väl hemma upptäcker jag till min stora förskräckelse att sulorna inte är med. Skit också!

Innan jag åker tillbaka till affären måste ungarna få i sig en skumraket för man vill inte riskera att nån får blodsockerfall under djävulstimmen ( mellan klockan fem och sex) . Skumraketerna gör verkligen skäl för sitt namn för de åker ur snabbare än blixten då de smakar fullkomligt vedervärdigt!

Åter på affären har någon bättre behövande kommit över de tjocka dyra sulorna, men pengarna från de returnerade skumraketerna och färskvarugarantin täcker kostnaderna för ett par nya (tunnare, billigare) sulor. Glömde dock köpa nytt fika till skridskoutflykten.

 På morgonen när dottern håller på att packa inför skridskoutflykten upptäcker brorsan att det är två helt olika skridskor, båda är dock svarta och gudskelov är det en vänster och en höger skridsko.

Jag tackar min heliga madonna och alla andra hjälpande änglar för det!

Nästa gång köper jag nya skridskor!


2 kommentarer:

  1. Ja, nu vet du att du lever i alla fall :P

    Skridsko-åkning är ett otyg, Hs är förstora upptill men för trånga ner till så han får skoskav. Det skulle väl vara mycket bättre om ungarna bara kunde hasa runt med vanliga skor på isen. Nu har jag avslöjat mig som en sann friluftsmänniska, haha!

    Sv: Jag har faktiskt undrat över vart den virknålen tagit väggen. Den är väl ett legitimt skäl för en fikaträff, så jag kan återfå den.

    SvaraRadera
  2. haha :) herregud vilken mardröm! Ibland blir snabba & billiga lösningar precis det motsatta...

    SvaraRadera