...med glimtar från den gråskimrande vardagen, kantad av guldkorn och andra små smulor.









söndag 27 mars 2011

Hushållsrullar och tidningspapper...

...passar bra att så frön i om man inte har såna där tjusiga små sålådor. Eftersom våren och värmen kom av sig lite så planterade jag några frön från tomater och Zinnia.  På ICA-Maxi hittade jag ett lagom litet växthus att ha i vardagsrummet framför altanfönstret tillsammans med den nymålade- såklart vita stegen som pappa gjort i ordning. I solljuset får även yngsta dotterns planterade ek(ollon) från i höstas stå och växa till sig lite.

... Måtte våren och värmen komma snart!





söndag 13 mars 2011

25-års fest med schlagertema...

Det är inte varje dag man får gå på 25-års fest när man börjar komma upp i min ålder.
Men igår var jag på en påkostad, stor baluns i nya, flotta konferens-och hotellkomplexet vid Centralen.
Temat var så klart schlager och det var livemusik och dans långt in på natten....

Eftersom det var ett tag sedan jag var ute i svängen, eller det har jag ju aldrig riktigt varit, så kände jag mig lite bortkommen med alla unga, trendiga människor med snygga festklänningar och danspuppor med superhöga klackar. Själv hade jag mina gamla eckostövlar , som visserligen är väldigt sköna och bekväma, men inte direkt årets senaste modell.

Hur som helst hade jag mycket trevligt och det är minst tjugo år sedan jag dansade så mycket!


Just det ..... glömde säga att det var min arbetsgivare och företaget Pysslingen som fyllde 25 år!





fredag 11 mars 2011

Dammsugarmunstycke med snöre och rosett...

Är det så att man börjar bli lite gammal när man tycker att saker och ting höll bättre förr, eller kan det vara så att de faktiskt gjorde det ?

Till exempel har vi en Electrolux dammsugare, som vi haft ungefär ett år. Helt plötsligt har munstycket gått av, bara så där. Vi har ju inte direkt slitit ut den eller överanvänt den på långa vägar, men likväl har det gått av. Jag vet att svärmors likadana drabbats av precis samma öde- den är dock lite flitigare använd, men ändå.  Det är ju inte direkt någon lågprisvariant från Rusta eller så, utan ett väl etablerat känt och väldigt dyrt märke.

Försökte laga munstycket med snöre och rosett, (hittade inte silvertejpen). Det går om man dammsuger jätteförsiktigt och väldigt långsamt ... inte så bra alltså.






onsdag 9 mars 2011

Utvecklande samtal....

Har suttit i utvecklande samtal och samtalat om utveckling dagen lång. Utvecklande! Många och långa formuleringar ska det vara. Om man frågar skolverket. Om de inspekterar formuleringarna. Skolverket alltså. Låter det invecklat?

På min tid hade man kvartsamtal och man gick i den skolan som låg närmast. Från ettan till nian. Alla ungar på gården gick i samma klass och man gick helt själva till skolan, till och med om man behövde gå över vägen. Cyklade gjorde man utan hjälm och i bilen satt man utan bilbälte eller barnkudde. Gärna mellan framsätena så man såg ut riktigt bra. Där fram satt de och rökte och bolmade. Med en liten springa av fönstret nervevat, i bästa fall. Fast en gång ramlade jag på cykeln och svimmade och fick hjärnskakning. 

Cykelhjälmar och bilkuddar är nog inte så dumt ändå. Och fler barn skulle behöva gå och cykla till skolan lite oftare. Men ibland undrar jag om inte kvartsamtalen funkade ganska bra ändå. Det gick ju bra för de flesta i vår generation, utan alla de där framåtsyftande, invecklade och utvecklande formuleringarna och målen ? Eller....








tisdag 8 mars 2011

Sportlov med skidor och gott sällskap...

Så var sportlovet avklarat, med fjällsemester för första gången. Jag tog mig ner för backarna (barnbackarna och de blå) fastän jag inte stått på ett par skidor på över tjugo år. Inte så snyggt och smidigt men ändå. Inga brutna armar eller ben i alla fall..... Småtjejerna lärde sig snabbt och susade snyggt förbi. En riktig solskenssemester på alla sätt.

Bland det bästa var ändå huset, lugnet, luften och så sällskapet. Huset är våra vänners, ett hus som farmorn bott i och som gått i arv i familjen. Mysigt inrett med mycket vitt och gamla nötta prylar. En fantastisk utsikt över vitklädda ängar med berg i bakgrunden. Middag hos svärmor  och fika var och varannan kväll. En lugn och avslappnad atmosfär, som jag kan sakna  i storstadens/förortens stress. Och så sällskapet, vår gemensamma bästa vän från förr och hans två barn. Det var hans första pappalediga vecka och huset fullt av oss och så sjå med en liten ettåring. Vi saknade dock alla hans mamma, som var hemma och jobbade, i lugn och ro.






Efter en hel dag i backen kan det vara skönt att koppla av med en god bok...