...med glimtar från den gråskimrande vardagen, kantad av guldkorn och andra små smulor.

onsdag 16 februari 2011

Romankaraktärer och snopen tågresa......

Hade sett fram emot en trevlig tågresa till Karlstad med nyinköpt tidning, latte och chokladbit. Dessvärre somnade jag innan tåget rullade ut från stationen och vaknade precis i tid så jag hann av tåget, yrvaken och med världens nackont.

Som tur var hade jag hunnit med latte och en stor chokladmuffins innan tågresan eftersom jag var ute i så god tid. I god tid till att iaktta intressanta människor runt omkring på Åhlensfiket i City.
Tror faktiskt man skulle kunna hitta karaktärer till en hel roman om man nu skulle behöva det;

Fastnade direkt för en färgstark fransk kvinna med korpsvart hår, vacker röd skinnkalender och reservoarpenna. (Jag är väldigt svag för vackra kalendrar, skrivböcker och reservoarpennor...) Hon satt och samtalade med en svensk kvinna i 50-årsåldern med tafflig franska om några pocketböcker som låg framför dem på bordet. Fransyskan gestikulerade stort, skrattade högt och antecknade. En stor ring glittrade på hennes finger och matchade naglarna och kalendern. Fransyskan bläddrade fram och tillbaka i den fulltecknade kalendern men till slut verkade de enas om en ny tid. Kvinnan med den taffliga franskan reste sig och gick, med broddar och foträta skor Fransyskan satt kvar i sina högklackade, välpolerade stövlar och fina kalender.

Kvinnan i manikyrdisken bakom fiket fick efter en lång stunds stående med rak rygg och onaturligt leende till sist en kund att slå klorna i. Efter noga övervägande valdes färg på nagellack och manikyren påbörjades. De samtalade lågmält och manikyristen nickade och log inställsamt.

Slutligen noterade jag tre män med ursprung från Mellanösten, kanske. En äldre herre i rock som omsorgsfullt torkade av bordet med en serviett innan han tog av sig rock och halsduk och hängde dem prydligt över armstödet. Under rocken hade han en välstruken vit skjorta och väst. Gråsprängt hår och välansad mustasch. Han satte sig bekvämt tillbakalutad i den gråa fåtöljen med händerna knäppta över magen.  Med sig hade han en yngre man, som behöll både mössa och jacka på. Han satt framåtlutad, trummade frenetiskt med benet under bordet och plockade nervöst med en serviett. Till bordet kom även en tredje man, mittemellan åldersmässigt med  kaffe och varsin chokladpralin. Även han behöll mössa och jacka på.

Väl i Karlstad festade jag loss på en subwaymacka och latte på hotellrummet. Den medhavda tidningen och chokladbiten njuter jag av i den stora dubbelsängen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar